PROIECT DE DIVIZARE ATLASSIB
Proiectul a fost publicat astazi 20.09.2019

Conditii Transport

1. Transportatorul se obligă să depună eforturi pentru a transporta pasagerul și bagajele cu promptitudine.

2. Călătorii se vor prezenta pentru îmbarcare, cu 30 de minute înainte de ora plecării, pentru întocmirea formalităților de îmbarcare.

3. Orice modificare a datei de călătorie anunțată în scris cu minim 72 ore înaintea plecării, se va face fără penalizare. Cu mai puțin de 72 ore înainte de data și ora programate pentru plecare, dar nu mai târziu de data și ora plecării autocarului, înscrisă pe bilet, modificarea datei se va face cu aplicarea unei penalități de 10 % din contravaloarea biletului de călătorie. Reprogramarea călătoriei este permisă o singură dată. După modificarea datei de călătorie, orice restituire se face cu penalizarea de 75% din contravaloarea biletului neutilizat, cu respectarea perioadei de timp de minim 72 ore înainte de data și ora plecării.

4. Nici o plecare în cursă nu poate fi amânată (întârziată) din cauza întârzierii călătorilor. În cazul neprezentării călătorilor la cursă, transportatorul dispune de loc în interesul său.

5. Asigurarea medicală ESTE RECOMANDATĂ dar nu este inclusă în prețul biletului.

6. Având în vedere că proiectarea mijloacelor de transport face fizic imposibilă îmbarcarea, debarcarea sau transportul pe distanțe lungi a călătorilor cu handicap sever sau incapacitate locomotorie, într-un mod sigur și fezabil, din punct de vedere operațional, NU SE VOR VINDE BILETE ȘI NU VOR FI ACCEPTATE LA ÎMBARCARE persoane cu handicap sever sau incapacitate locomotorie (imobilizate în cărucior cu rotile), neînsoțite. În cazul în care persoana cu handicap sever sau incapacitate locomotorie declară că dispune de însoțitor, care să-l asiste pe durata călătoriei, va trebui trimisă o solicitare scrisă directorului general. Acesta va analiza solicitarea și, în cazul aprobării va anunța echipajul, prin intermediul Dispeceratului Sibiu, de existență pasagerului cu nevoi speciale pe autocar.

7. Transportatorul își rezervă dreptul de a întrerupe călătoria și debarcă în prima stație de pe traseu, fără drept de despăgubire ulterioară, pasagerii în stare de ebrietate, sub influența narcoticelor, cu comportament violent, imoral, indecent, etc.

8. Transportatorul nu își asumă răspunderea cu privire la documentele de trecere a frontierei, necorespunzătoare sau incomplete. În cazul întreruperii călătoriei din vina călătorului (inclusiv întoarcerile din VAMA), biletul de călătorie își pierde valabilitatea, iar contravaloarea biletului nu se restituie.

9. Transportatorul nu își asuma nicio răspundere asupra conținutului și cantității bagajelor, inclusiv răspunderea vamală. Călătorul este obligat să respecte legislația în vigoare cu privire la acest lucru (N.B. Cantitatea maxima de țigări admisă la transport este de 10 pachete!).

10. Nu se admit la transport animale.

11. Locul înscris pe biletul de călătorie este orientativ.

12. Pe parcursul deplasării, călătorul va păstra asupra lui, la îndemână, biletul în original și documentul de identitate.

13. Orele de plecare a mașinilor de transfer sunt condiționate de orele de sosire ale autocarelor.